Veganiški keksiukai

Veganiški keksiukai

Mūsų partneriai iš Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Dalinamės jos skaniaisiais veganiškais keksiukais!

Sudėtis:

250 g. miltų
200 g. cukraus
80 g. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
200 ml. šilto vandens
80 ml. aliejaus
½ citrinos
Sauja išmirkytų razinų
Sauja smulkintų riešutų

Eiga:

Miltus, cukrų, kakavą ir kepimo miltelius sumaišykite viename inde, o šiltą vandenį, aliejų bei citrinos sultis – kitame. Išplaktą skystąją dalį pilkite į indą su miltais, cukrumi bei kakava ir gerai išmaišykite (stenkitės išmaišyti taip, kad nebesijaustų cukraus grudelių). Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite dar truputį vandens. Sudėkite išmirkytas razinas, susmulkintus riešutus ir dar kartą viską išmaišykite. Beliko pasiruoštą tešlą sukrauti į keksiukų formeles ir – į orkaitę. Kepkite maždaug 25-30 minučių 180°C temperatūroje. Puodelis mėgstamos arbatos ar stiklinė pieno prie šių veganiškų keksiukų pats tas.

Laikas.lt