Sveikuolių… pica

Sveikuolių… pica

Taip taip, ir pica gali būti sveiku maistu! Be abejo, toks patiekalas vistiek turi daug angliavandenių, bet vienas kitas gabaliukas figūrai nepakenks, o dietą pavers tikrai malonesne…

Sudėtis (3 porcijos):

alyvuogių aliejus kepimui

apie 25-30 cm skersmens pilno grūdo picos paplotėlis

1 puodelis pomidorų padažo (geriau naudoti pačių paruoštą arba pagamintą naminiu būdu)

1 ¼ puodelio tarkuoto mocarelos sūrio (parduotuvėse galima rasti ir neriebaus)

1 puodelis konservuotų juodųjų pupelių

1 nedidelė supjaustyta paprika

truputis susmulkintų svogūno laiškų

¼ puodelio kalendros lapelių (papuošimui)

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 220-230 laipsnių. Padenkite kepimo skardą alyvuogių aliejumi. Ant jos dėkite picos paplotėlį, padengtą pomidorų padažu, vienu puodeliu mocarelos sūrio, pupelėmis, supjaustyta paprika ir svogūno laiškais. Pabaigai užbarstykite likusį sūrį.

Kiškite paruoštą picą į orkaitę ir kepkite 8-10 minučių arba kol ištirps sūris. Ištraukę papuoškite kalendros lapeliais, supjaustykite į 6 gabaliukus ir… skanaus!

Maistinė porcijos (2 gabaliukai picos) vertė:

488 kcal

28 g baltymų

72 g angliavandenių

12 g riebalų