Sudeginkite riebalus su imbieru

Sudeginkite riebalus su imbieru

Medikai ir dietologai jau nuo seno žino apie gydomąsias imbiero savybes, ypač glaudžiai susijusias su virškinamuoju traktu. Neseniai Kolumbijos universiteto mokslininkai nusprendė pažvelgti dar giliau į šį augalą ir nedideliai tiriamųjų grupelei paskyrė bandymą – mediciniškai sveiki žmonės turėjo išgerti stiklinę vandens, sumaišyto su smulkintu imbieru, o tada sočiai pavalgyti. Prieš ir po bandymo buvo paimti kraujo mėginiai ir išmatuotas medžiagų apykaitos greitis bei efektyvumas (gebėjimas gautas maisto medžiagas paversti energija).

Eksperimento dalyviai taip pat kelias valandas po patiekalo suvalgymo turėjo pranešinėti apie savo sotumo jausmą. Gautus rezultatus palyginus su grupės, kuri prieš maistą imbiero su vandeniu negėrė, paaiškėjo, jog stebuklingasis augalas padėjo ne tik ilgiau jaustis sotiems, tačiau ir suaktyvino medžiagų apykaitą bei įjungė termogenezės procesą, efektyviai deginantį nereikalingus riebalus.

Imbiero arbatos puodelis prieš pietus – nauja skani ir sveika tradicija?