Skrudinti bananai su karameliniu padažu

Skrudinti bananai su karameliniu padažu

Apšlakstytas karameliniu padažu, šis sveikas ir nekaloringas bananų skanėstas gali tapti net pačių prabangiausių pietų užbaigiamuoju desertu. Graikinių riešutų aliejus suteikia lašelį egzotiškumo, o romas tampa baigiamuoju akcentu skonių simfonijoje.

Sudėtis (6 porcijos):

4 prinokę tvirti bananai
½ arbatinio šaukštelio rapsų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai tamsaus romo (arba obuolių sulčių)

Padažui:

1 šaukštas sviesto
1 šaukštas graikinių riešutų (arba rapsų) aliejaus
1 šaukštas natūralaus medaus
2 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai lieso pieno
1 šaukštas razinų

Gaminimas:

Norėdami paruošti karamelinį padažą, nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Supilkite graikinių riešutų aliejų, medų ir rudąjį cukrų. Nuolat maišydami kaitinkite tol, kol visas cukrus ištirps (apie 3 minutes). Tada atsargiai po vieną šaukštą supilkite pieną ir vis dar maišydami virkite padažą tol, kol jis pradės tirštėti (tai užims dar apie 3 minutes). Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite razinas ir kol ruošite bananus – padažą laikykite šiltai (galite tiesiog uždengti keptuvę dangčiu).

Atėjo metas nulupti bananus. Tai atlikę supjaustykite kiekvieną iš jų skersai į tris lygias dalis, kurias dar kartelį perpjaukite pusiau, tik šį kartą – išilgai. Padenkite didelę keptuvę trupučiu rapsų aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės/didelės liepsnos. Sudėkite bananus ir skrudinkite juos apie 3-4 minutes, kol šie gražiai paruduos. Tada išimkite ir kol kas padėkite šalimais į lėkštę.

Į vis dar karštą keptuvę supilkite romą (arba obuolių sultis) ir maišykite jį medine mentele, nugramdydami nuo keptuvės dugno galimai likusius banano gabaliukus. Taip pavirti užteks vos 30-45 sekundes, kol dalis alkoholio arba sulčių išgaruos. Iš karto į keptuvę gražinkite bananus ir labai trumpai juos pašildykite (bei leiskite įsigerti dar neišgaravusiam romui).

Padalinkite bananus į 6 atskiras lėkštes ir, apšlakstę dar šiltu karameliniu padažu, nedelsdami patiekite smaližiauti pasiruošusiems svečiams. Skanaus!

Maistinė vertė (1 porcija):

Viso kalorijų – 145
Baltymų – 1 g
Angliavandenių – 24 g
Riebalų – 6 g