Saldžiųjų melionų ir kivi glotnutis

Saldžiųjų melionų ir kivi glotnutis

Kiviai yra prisotinti naudingomis medžiagomis, vitaminais ir turi mažai kalorijų. Mokslininkų nuomone, kivis – vienas naudingiausių vaisių. Bene puikiausia kivio savybė – didelis vitamino C kiekis. Šis vaisius yra vitamino C rekordininkas ir šiuo atžvilgiu nusileidžia tik juodiesiems serbentams!

Sudėtis:

2 puodeliai pjaustyto saldžiojo meliono

1 nedidelis obuolys

1 nuluptas ir supjaustytas kivis

1 šaukštas medaus

1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių

1 puodelis ledo kubelių

Gaminimas:

Sudėkite saldųjį melioną, obuolį, kivį, medų ir citrinos sultis į plaktuvę ir gerai išplakite. Pridėkite ledo kubelių ir plakite, kol šie bus visiškai sutrupinti. Skanaus!

Kiviuose esantis vitamino C ir magnio derinys palaiko širdies funkciją. Be to, magnis reguliuoja ląstelių pralaidumą, didina organizmo atsparumą stresams. Į vaisių sudėtį taip pat įeina augalinis fermentas aktinidinas, kuris gerina baltymų įsisavinimą.

Melione yra daug B grupės vitaminų, kurie stiprina odą ir gerina jos struktūrą. Vitaminai C ir E kaunasi su pirmaisiais senėjimo požymiais, stabdydami raukšlių pasirodymą.