Rudeniškas avinžirnių troškinys

Rudeniškas avinžirnių troškinys

Ruduo – sodo gėrybių metas. Šis greitai paruošiamas avinžirnių troškinys puikiai sušildys, kol už lango siaus dargana!

Sudėtis (4 porcijos):

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 supjaustytas didelis svogūnas

1 čiobrelio šakelė

¼ arbatinio šaukštelio druskos

2 puodeliai supjaustytų slyvinių pomidorų

1 skardinė (400-500 gramų) nusunktų avinžirnių

¾ daržovių sultinio (galima naudoti sultinio kubelį)

Truputis aitriosios paprikos (pagal skonį)

½ arbatinio šaukštelio citrinos sulčių

Žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Troškinį galite valgyti kartu su gabaliuku apskrudinto prancūziško batono, įtrinto česnaku.

Gaminimas:

Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite supjaustytą svogūną, čiobrelį, druską ir uždengę pavirkite 5-6 minutes, retkarčiais maišydami.

Dabar jau galite į puodą dėti pomidorus, avinžirnius, aitriąją papriką, supilti sultinį, viską uždengti ir virti 10 minučių (stenkitės, jog skystis būtų kiek žemesnės nei virimo temperatūros, neburbuliuotų).

Išimkite čiobrelį, pagardinkite troškinį citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir pipirų, o tada pulkite vaišintis! Skanaus!