Itin lengvai paruošiama “Dijon vištiena”

Itin lengvai paruošiama “Dijon vištiena”

Visada ieškojote recepto, kuris būtų ypatingas ir tuo pačiu lengvai paruošiamas, kitoks bei tinkantis šventiniam stalui. Pristatome “Dijon vištiena” su medumi!

Sudėtis:

4 vištienos krūtinėlės (be odos ir kaulų)

Užpilas:

125-150 g “Dijon” garstyčių (grūdėtų)

70-80 g lietuviško skysto medaus

1 šaukštas raudonojo vyno acto

Prieskoniai:

Rozmarino, druskos ir pipirų

Gaminimas:

Ištepkite kepimo indą su aliejumi ir sudėkite nuplautas vištienos krūtinėles. Kepimui indas tinka toks, kad 4 vištienos krūtinėlėms vietos būtų kaip tik. Pabarstome su druska ir pipirais vištienos krūtinėles ir atidedame. Ruošiame užpilą. Į stiklinę supilkite garstyčias, medų ir raudonojo vyno actą ir viską gerai sumaišykite. Su paruoštu užpilu apipilame vištienos krūtinėles ir pabarstome jas su rozmarinais. Atidedame vištiena pasimarinuoti tik kol įkais orkaitė ir įjungiame orkaitę ant 180-200 laipsnių karščio. Kai orkaitė jau įkaito, pašauname vištieną ir kepame maždaug apie 30-45 minutes, patikrinkite ar jau iškepė.

Skanaus ir nepamirškite šiuo receptu pasidalinti su draugais ir pažįstamais, taip palengvinsite jiems šventę ir gyvenimą!