Nekalti ir gardūs šokoladainiai

Nekalti ir gardūs šokoladainiai

Šitie šokoladainiai (angliškai vadinami „chocolate brownies“, o „šokoladainių“ pavadinimą jiems sugalvojo žinoma virtuvės meistrė ir TV laidų vedėja Beata Nicholson) mus itin nudžiugino – burnoje tirpstantis skanėstas, vienoje porcijoje turintis mažiau nei 120 kalorijų. Iš karto jį pamėgome ir siūlome pasigaminti patiems!

Sudėtis (16 šokoladainių):

4 šaukštai sviesto

du trečdaliai puodelio cukraus

pusė puodelio šalto vandens

1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos

1 puodelis miltų

ketvirtadalis puodelio kakavos miltelių

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

ketvirtadalis puodelio smulkinto šokolado arba šokolado gabaliukų

2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Nedidelę, bet gilią skardą ištepkite trupučiu sviesto (jeigu norite sveikesnio maisto gaminimo būdo, galite nusipirkti purškiamo aliejaus – jį dažniausiai renkasi profesionalūs sportininkai). Vidutinio dydžio keptuvėje ar puode ištirpinkite sviestą. Nukelkite puodą nuo ugnies ir maišydami supilkite cukrų, vandenį ir vanilės esenciją.

Viską gerai išmaišę, pridėkite miltus, kakavos ir kepimo miltelius. Dar kartelį gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Sudėkite šokolado gabaliukus.

Supilkite paruoštą tešlą į kepimo skardą ir kepkite 15-18 minučių. Atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra, supjaustykite ir mėgaukitės!

Maistinė porcijos (1 gabaliukas) vertė:

111 kcal

1 g baltymų

18 g angliavandenių

4 g riebalų