Kinietiškai paruošta jautiena su ananasais

Kinietiškai paruošta jautiena su ananasais

Praplėskite savo sveikos virtuvės ribas ir pamėginkite pasigaminti šį paprastą jautienos patiekalą!

Sudėtis (2 porcijos):

400 gramų smulkiai supjaustytos jautienos (geriausiai – nugarinės)

3 šaukštai sojų padažo

2 šaukštai rudojo cukraus

1 šaukštas čili padažo

1 šaukštas ryžių acto

2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus

viena nykščio dydžio imbiero šaknis, supjaustyta juostelėmis

pluoštelis supjaustytų svogūno laiškų

maždaug 200 gramų ananaso, supjaustyto kubeliais

pasirinktinai virti ryžiai arba šviežios daržovės

Gaminimas:

Sumaišykite sojų ir čili padažą, cukrų ir actą. Sudėkite į šį marinatą jautienos gabaliukus ir palikite mirkti kokiai valandai.

Stipriai įkaitinkite gilią keptuvę ir įpilkite į ją arbatinį šaukštelį aliejaus. Ištraukite iš marinato jautieną ir šiek tiek apkepę išimkite. Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir apkepkite imbierą, kol šis įgaus auksinę spalvą. Pats laikas sudėti svogūno laiškus bei ananasą, o taip pat į keptuvę sugražinti prieš tai apkepintą jautieną.

Kepkite minutę laiko ant didelės liepsnos, nuolat maišydami. Tada tiesiog supilkite marinatą ir maišykite toliau, kol šis sutirštės. Jau galite viską sudėti į lėkštes, papuošti žalumynais, ryžiais ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

Maistinė patiekalo vertė:

267 kcal

22 g baltymų

18 g angliavandenių

12 g riebalų