Kalėdinės vištienos ir spanguolių salotos

Kalėdinės vištienos ir spanguolių salotos

Štai ir sulaukėme šventų Kalėdų. Pats laikas skanauti ką nors itin sotaus, sveiko ir be galo skanaus, pavyzdžiui vištienos ir spanguolių salotas.

Sudėtis:

2 vištienos krūtinėlės (be odelės)

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 raudoni svogūnai

200 g įvairių salotų lapų

1/2 agurko

25 g džiovintų spanguolių

85 g skystos spanguolių uogienės arba spanguolių padažo

1 laimo vaisius

Gaminimas:

Perpjaukite vištienos krūtinėles horizontaliai per pusę – taip, kad gautume 4 plonus krūtinėlės gabaliukus. Įtrinkite vištieną puse porcijos alyvuogių aliejaus ir pabarstykite patinkančiais prieskoniais (pipirais, paprika, jūros druska, kario prieskoniais ir pan.). Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kepkite kiekvieną vištienos pusę maždaug po 3 minutes. Kai vištiena iškeps, kol kas atidėkite ją į šoną.

Naudokite tą pačią keptuvę, kurioje ką tik kepėte vištieną bei tą patį aliejų ir pakepkite svogūnus maždaug 5 minutes. Supjaustykite vištieną ir dėkite į dubenį (tik neišpilkite vištienos sulčių), sumaišykite ją su apkeptais svogūnais, salotų lapais, supjaustytu ir nuo sėklyčių išvalytu agurku bei džiovintomis spanguolėmis. Sumaišykite skystą spanguolių uogienę arba spanguolių padažą su išspaustomis laimo sultimis, dvejais šaukštais vandens ir su visomis likusiomis vištienos sultimis. Paruoštu salotų užpilu apšlakstykite salotas ir vištieną. Skanaus ir linksmų švenčių!